Recepti za kolače

17 prosinca, 2007

Lješnjakove ploškice

Tijesto: 25 dag margarina
20 dag šećera
1 vanilin šećer
2 žumanjaka
15 dag brašna
1/2 ravne žličice
praška za pecivo
20 dag mlijevenih
lješnaka

Posebno: margarin za lim

Glazura: 15 dag Kuvertire
(fine čokolade)

Priprema tijesta: Pjenasto izmješati margarin, dodajte šećer, vanilin šećer i žumanjke, miješajte dok se šećer posve ne rastopi. Umjesite tijesto dodavajući brašno s praškom za pecivo i mlijevene liješnjake. Tijesto punite u vrećice za štrcanje s tuljčićem srednje velikoga otvora i štrcajte na namašteni lim u trake duge 4-5 cm. Pecite na 200*C 10-15 minuta. Kuvertiru rastopite na pari i premažite ohlađene ploškice.

Oznake: