Recepti za kolače

29 siječnja, 2011

Čokoladna frangipane torta




za 10 osoba

Tijesto: 10 dag maslaca
10 dag šećera u prahu
6 dag čokolade u prahu
5 dag mljevenih badema
2 jaja
vanilin šećer
malo ruma
limunova korica

Krema: 2 žumanca + 2 jaja
4 dag šećera
1 vanilin šećer
20 dag tamne čokolade
5 dl slatkog vrhnja

Čokoladna ocaklina: 5 dl slatkog vrhnja
25 dag čokolade

Priprema: Pomiješajte sastojke za tijesto i na namašćenom i pobrašnjenom limu ispecite tanki biskvit. Ohladite, premažite marmeladom od malina.
Za kremu navedene sastojke skuhajte na pari. U malo ohlađenu smjesu dodajte tučeno slatko vrhnje. Ukrasite šlagom ili čokoladnom ocaklinom koju dobijete tako da slatko vrhnje skuhate i prelijete preko čokolade.

Oznake: