Cveba koske
Tijesto: 8 jaja
20 dag šećera
20 dag mljevenih oraha
10 dag čokolade
1 žlica krušnih mrvica
Krema: 2 jaja
15 dag šećera
20 dag maslaca
10 dag čokolade
10 dag grožđica
1 žlica jake kave
0,5 dl ruma
Priprema: Žumanca i šećer dobro izmiješajte, dodajte snijeg od bjelanaca, orahe, mrvice i naribanu čokoladu. Lagano promiješajte, izlijte na namašćen i pobrašnjen lim i pecite 20 minuta na 180 stupnjeva.
Jaja i šećer dobro izmiješajte i kuhajte na pari dok se smjesa ne zgusne. Dodajte čokoladu i maknite s vatre. Maslac izmiješajte i dodajte u kremu zajedno s grožđicama koje ste prethodno namočili u rumu. Sve dobro povežite pa kremom obložite biskvit. Po želji kolač možete preliti i čokoladnom ocaklinom.
Oznake: Kremasti Kolaci
<< Početna stranica