Recepti za kolače

08 ožujka, 2014

Omlet torta

 

















Biskvit: 4 bjelanca + 4 žumanca
8 dag šećera
5 dag brašna
4 dag škrobnog brašna
4 dag maslaca
malo soli
 

Krema: 5 dl vrhnja za šlag
10 dag listića badema
20 dag mljevenih badema
1 paketić želatine
 

Ukrasi: 1 kg različitog voća: ribiz, kupina, kivi, ananas
šećer u prahu
2 paketića preljeva za torte

Priprema: Za biskvit pjenasto umutite sve sastojke pa ga u tankom sloju izlijte na mastan papir u obliku kruga željene veličine. Pecite 10 minuta na 200 stupnjeva. Ispečeno vruće tijesto savijte u oblik omleta (ili rolade, po želji) pa ostavite da se ohladi.
Za kremu istucite vrhnje u šlag, dodajte mljevene i bademe na listiće pa sve pomiješajte uz dodatak rastopljene želatine.
Ohlađeni omlet nadjenite kremom pa ukrasite voćem, koje ste na omlet zalijepili uz pomoć šećera u prahu. Prelijte preljevom za torte pa će djelovati kao da je u staklu.

Oznake: