Čokoladna frangipane torta
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikSGO8h3KyNSWQuMv1IKk55VJT8J19gZaNDe-QWGz-6a-_CpR6fERsCOinthpBOsq14MDHS1VYh-cuKUwaBCxI568q4Wbxz48LKBLJRlP61Qedo2vTke1kQlranLlU8pABWlev28bZ6-Q/s320/ccccccccccccccc.jpg)
za 10 osoba
Tijesto: 10 dag maslaca
10 dag šećera u prahu
6 dag čokolade u prahu
5 dag mljevenih badema
2 jaja
vanilin šećer
malo ruma
limunova korica
Krema: 2 žumanca + 2 jaja
4 dag šećera
1 vanilin šećer
20 dag tamne čokolade
5 dl slatkog vrhnja
Čokoladna ocaklina: 5 dl slatkog vrhnja
25 dag čokolade
Priprema: Pomiješajte sastojke za tijesto i na namašćenom i pobrašnjenom limu ispecite tanki biskvit. Ohladite, premažite marmeladom od malina.
Za kremu navedene sastojke skuhajte na pari. U malo ohlađenu smjesu dodajte tučeno slatko vrhnje. Ukrasite šlagom ili čokoladnom ocaklinom koju dobijete tako da slatko vrhnje skuhate i prelijete preko čokolade.
Oznake: Torte
<< Početna stranica