Husarski uštipci
Tijesto: 1 štapić vanilije
20 dag maslaca
10 dag šećera
2 žumanjka
malo soli
30 dag oštrog brašna
10 dag mljevenih
lješnaka
pola šalice šećera
u prahu
15 dag marmelade
od ribizla
Priprema tijesta: Prerežite po dužini štapić vanilije i istružite srž. Zamjesite tjesto od maslaca, šećera žumanjka, srži vanilije, soli i brašna, a na kraju dodajte lješnjake. Tjesto zamotajte u foliju i stavite 2 sata u hladionik. Oblikujte tjesto u dugačku kobasicu, narežite je na jednako debele ploškice. Od svake ploškice oblikujte kuglu, u sredini utisnite udubinu drškom kuhače. Lim namažite i pobrašnite, pa poslažite uštipke. pecite na 200*C od 15 do 20 minuta. Ohlađene uštipke posipajte šećerom u prahu . Zagrijte mrmeladu da malo provrije i punite udubine uštipaka. Neka se marmelada suši 1-2 dana, a potom služite uštipke u kuriju.
Oznake: Suhi Kolaci
<< Početna stranica