Recepti za kolače

26 listopada, 2007

Parfe kocke

Tijesto: 4 jaja
6 žlica brašna
6 žlica šećera
2 žlice ulja
2 žlice mlake vode

Krema: 1dl mljeka
5 žumanjka
15 dag šećera
1 vanilin šećer
2 dag želetine
6 dl slatkoh vrhnja

Priprema tijesta: umutiti žumanjak sa šećerom, uljem i vodom, te lagano umješati brašno i snjeg od bjelanka. pečeni biskvit staviti na podlogu za posluživanje torte, oko njega namjestiti prsten oblika željenog kalupa i uliti pripremjenu kremu. Ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem.

Priprema kreme: Želatinu namočite u mlako mljeko i ostaviti da nabubri. Žumanjke, šećer i vanilin šećer umutiti i kuhati na pari dok smjesa ne udvostruči volumen. U vrućr dodati želetinu. Smjesu hladiti i u ohlađenu lagano umješati tučeno slatko vrhnje.

Oznake: