Kraljevska rolada
Biskvit:
5 jaja
12 dag šećera
15 dag brašna
1 vanilin šećer
malo ulja
malo mlijeka
Nadijev: 20 dag svježeg sira
15 dag šećera u prahu
3 dl slatkog vrhnja
10 dag svježih malina
4 dag želatine
naribana korica 1 neprskane naranče
malo konjaka
Priprema: Pjenasto umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Dodajte brašno, malo ulja i mlijeka pa ispecite tanku roladu, dvadesetak minuta na 170 stupnjeva. Za nadjev izmiješajte sir i šećer, dodajte šlag, vanilin šećer, narančinu koricu i konjak. Polovicu malina izmrvite i dodajte u kremu. Želatinu rastopite u malo vode i dodajte kremi. Kalup za rolade obložite biskvitom pa stavite kremu, po sredini stavite drugu polovicu malina, poklopite biskvitom i dobro rashladite. Ohlađenu roladu možete pošećeriti ili preliti čokoladnom ocaklinom.
Oznake: Kremasti Kolaci