Recepti za kolače

26 rujna, 2008

Topići

Tijesto: 30 dag brašna
14 dag margarina
2 žlice vrhnja
3 žumanjka
sok i korica
manjeg limuna
malo praška
za pecivo

Nadjev: 3 bjelanjka (snijeg)
10 dag šećera
sok od 1/2 limuna
15 dag oraha

Priprema tijesta: Umijesite glatko tijesto i pustite da malo ostoji. Za to vrijeme pripremite šuplje limene valjčiće, promjera 3 dugačke 4 cm. Premažite masnoćom unutarnju stranu i provucite kroz brašno. Od tijesta načinite dno i obložite kalup s unutarnje strane, u sredini neka ostane šupalj (poput lonca). Šupljine popunite nadjevom. Kalupiće složite u namješten i pobrašnjen lim, pecite oko 30 minuta na umjerenoj temperaturi. Istresite iz valjčića i posipajte sitnim šećerom. Dobit ćete oko 40 topića.

Priprema nadjeva: Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer, limun i orahe.

Oznake: