Recepti za kolače

17 veljače, 2008

Torta košarica

1. i 2. tijesto: 12 jaja
30 dag šećera
25 dag brašna
15 dag oraha
2 praška za pecivo
1 dl ulja

Krema: 1 l mlijeka
1 kutija gustina
2 žlice oštrog
brašna
35 dag šećera

Priprema 1. i 2. tijesta: Ispeci 1. tijesto od 6 žumanjaka, 15 dag šećera i 6 žlica vruće vode. Izradi, dodaj 0,5 dl ulja, 15 dag brašna, 1 prašak za pecivo i snijeg od 6 bijelanjaka.
Ispeci 2. tijesto od 6 žumanjaka, 15 dag šećera i 10 žlica vruće vode. Izradi, dodaj 0,5 dl ulja, 10 dag brašna, 15 dag oraha, 1 prašak za pecivo i snijeg od 6 bjelanjaka.
Pečene biskvite prereži, premaži kremom i slaži žuto, smeđe tijesto i tako redom.

Priprema kreme: Skuhaj i u vruće dodaj 20 dag čokolade. U hladno dodaj 2 izrađena margarina. Pijenasto umuti. Premaži tortu iznutra i izvana kremom i ukrasi perecima. Drška košarice je od prženog šećera, ružice napravi od marcipana.

Oznake: