Recepti za kolače

05 veljače, 2010

Kolač od jabuka



Biskvitno tijesto

Tijesto: 1/2 šalica suhih grožđica
2 dl vode
1 žlica brašna
3 jaja
1 šalica šećera
1 šalica griza
1 šalica mlijeka
1 šalica ulja
1 šalica brašna
2 šalice oguljenih naribanih jabuka
1 šalica mljevenih oraha
1 prašak za pecivo

Ukras: 1 šlag pjena

Priprema biskvita: Grožđice natapati 10 min u 2 dl mlake vode. Ocijediti. Uvaljati ih u brašno. Žumanjca i šećer pijenasto umutiti. Napraviti čvrsto snijeg od bjelanjka. Pomiješati pripremjena žumanjca, bijelanjac i grožđice. Stalnim miješanjem dodati grižnje, mlijeko, ulje, brašno, jabuke, orahe i pripremljene grožđice. Na kraju ulicom umiješati prašak za pecivo.

Redoslijed izrade: 1. Smijesu izliti u nauljeni oblik.
2. Peći 30 min na temperaturi od 180*C.
3. Kad se kolač ohladi, ukrasiti tučenom šlag pjenom.

Oznake: