Recepti za kolače

19 studenoga, 2007

Bijele kifle

Bijele kifle

Tijesto: 20 dag masti
30 dag brašna
6 žlica vrhnja

Priprema tijesta: Umjesite tijesto, umotajte u kuhinsku krpu i jedan sat stavite u hladnu vodu. Izvadite iz vode i krpe, razvaljajte, narežite na kvadratiće, napunite pekmezom, oblikujte kiflicei ispecite. Vruće uvaljajte u mljeveni šećer.

Oznake:

Medenjaci

Medenjaci

Tijesto: 30 dag šećera
u prahu
4 cijela jaja
2 žumanjka
2 žličice sode
birkabone
6 žlica (velikih)
meda
3 žlice ulja

Priprema tijesta: Sve sastojke stavite u posudu i lagano ugrijte dok se ne otope i potamne. u mlijeku stavite: 70 dag mekanog brašna i 1 prašak za pecivo. Neka stoji 1 sat. Oblikujte male kuglice, na svaku stavite polovicu oraha i pecite. Pečene uvaljajte u šećer u prahu. Medenjake po želji prelijte bijelom glazurom. Od 2 bjelanjka istucite čvrst snijeg, postupno dodajte 20 dag šećera u prahu i dalje tucite na pari da se zgusne. Medenjake premažite i pustite da se glazura osuši.

Oznake: